[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

Ştiri noi 2015

Ştiri din 2014

Medicamente generice in hepatita c

18 noiembrie 2015

Tot mai des se vorbeşte în tratamentul hepatitei C de medicamente generice, aduse din ţări îndepărtate, la un preţ reprezentând doar câteva procente din preţul original.

Citeşte mai departe...

Cum obtinem tratamentul fără interferon ?

10.noiembrie 2015

Paşii pe care trebuie să îi parcurgă pacientul cu hepatita C şi ciroză hepatică C pentru accesul la tratament fără interferon:.

Citeşte întreg articolulul…

Nou medicament al firmei Gilead

1.noiembrie 2015

Firma Gilead a cerut deja aprobarea in Statele Unite, pentru o noua terapie, a hepatitei c. Produsul este o combinatite fixa intre Sofosbuvir/Velpatasvir.

Inca in acest an se va cere aprobarea si pentru UE. Aceasta combinatie arata o mare rata de vindecare (98% impreuna cu Ribavirina) in toate cele 6 genotipuri astfel incat genotipizarea poate lipsi.

Sursa: Apotheke adhoc

Citeşte întreg articolulul, în germană.

Lista unităţilor sanitare în care se distribuie voucherele

30 octombrie 2015

Alerta FDA şi tratamentul fără interferon din România

23 octombrie 2015

... pentru tratamentul interferon-free prevede că vor fi trataţi numai pacienţii cu ciroză hepatică şi scor Child-Pugh A. Nu B, nu C...

Citeşte întreg articolul...

De ce trebuie tratata hepatita c cât mai repede

20 octombrie 2015

Bolnavii cronici de hepatita C prezintă un risc crescut pentru alte cancere decât cel hepatic.

Citeşte mai departe...

Guvernul a aprobat astăzi (abia) tratamentul fără interferon

20 octombrie 2015

Guvernul a decis introducerea unor noi molecule în lista medicamentelor compensate şi gratuite, printre care şi cele pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C...

Citeşte mai departe...

Lista Laboratoare partenere-tratament fara INTERFERON

19 octombrie 2015

Laboratoarele unde se fac gratuit viremia, genotipizarea, fibromax.

Vezi lista aici...

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

06 octombrie 2015

AU SEMNAT CONTRACTELE PE 1 OCTOMBRIE! Iar nouă ne-au promis tratamentul în această dată ştiind că nu se poate!

Intră să vezi şi să te cruceşti.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

05 octombrie 2015

S-au mai gândit să mai adauge ceva documente...

Intră din nou pe pagina CNAS.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

02 octombrie 2015

Documente ce trebuie semnate de pacienţi în speranţa că vor primi vreodată tratamentul.

Intră pe pagina CNAS.

Criteriile de eligibilitate, monitorizarea si indicatorii de rezultat pentru tratamentul interferon free

20 septembrie 2015

Tratamentul diferitelor forme clinice de infectie cu VHC

A. Genotip 1.

I. Hepatită cronică / ciroză hepatică compensată cu VHC (pacienţi naivi)

a. Criterii de includere în tratament

1. genotip 1
2.fibroză F4 determinată prin:
  * puncţie biopsie hepatică sau...

Citeşte mai departe...

Ministrul sănătăţii Bănicioiu anunţă începerea tratamentelor din octombrie

09 septembrie 2015

"Vom fi între primele ţări (lol) din Europa în care este utilizată terapia cu introferon free în hepatita C (fibroză 4). Este vorba probabil de aproximativ 5.000 de pacienţi. Sperăm ca, începând din octombrie, bolnavii să-şi primească tratamentul".

Sursa: http://www.diacaf.com/

Citeşte întreg articolulul.

Virusul tăcut

07 mai 2015

Virusul tăcut - link spre film youtube

Comparatie intre Harvoni si terapiile clasice

02 martie 2015

Institulul pentru calitate şi rentabilitate în domeniul sanatăţii IQWiG a analizat cât de bun este tratamentul cu Harvoni în comparaţie cu celelalte tratamente.

În cele 3 grupe de pacienţi cu genotipul 1 din peste 20 de studii producătorul a anunţat vindecări de aproape 100% indiferent că pacienţii au fost naivi sau anterior trataţi, cu sau fără ciroză, în timp ce cu celălalte terapii (cu interferon) rata de vindecare a fost între 35 şi 75%

Sursa: IQWiG

Citeşte întreg articolulul, în germană.

Harvoni din aprilie 2015 în România?

21 ianuarie 2015

Speranţe uriaşe pentru cei peste 800.000 de bolnavi de hepatită C din România, după ce Comisia Europeana a aprobat un nou tratament, pe care medicii îl consideră revoluţionar.

În 10 ani, virusul hepatitic C, luat pesemne de la stomatolog, a făcut ravagii în organismul Monicăi. "Am intrat în ciroză şi nu numai ciroză, ci şi tumoare. Sunt foarte speriată, nu mai ştiu ce să fac şi îmi doresc ca pe aer acest tratament", spune Monica.

Speranta Iacob, medic gastroenterolog: "La pacienţii cu ciroză este extrem de bine tolerat, aproape nici o reacţie adversa. Nu mai au riscul pe care îl are interferonul post transplant".

Neavând reacţii adverse şi cu rata de vindecare mare, tratamentul suna bine. Dar şi costurile sunt pe masură. Costurile tratamentului aprobat cu câteva zile în urmă de Comisia Europeana pleacă de la 50.000 de euro pentru o cură care dureaza trei luni. Rata de vindecare este de 95 la suta. Reprezentanţii companiilor de farmaceutice recunosc că preţul este uriaş, dar spun că a durat 10 ani descoperirea acestor noi molecule şi că studiile au costat peste 1 miliard de dolari. Pentru pacienţii din Statele Unite, Canada şi Egipt terapia e gratuită de 2 ani. Urmeaza Europa.

Mihai Diamandopol, director general companie farmaceutică: "Ţările din Europa de Vest sunt, cu siguranţă, înaintea ţărilor din Europa Centrala şi de Est în aceste discuţii".

Chiar dacî terapia va intra mai repede în Germania, Franţa şi Italia, românii nu vor putea merge acolo să se trateze pe formularul 112, ci doar pe cheltuiala proprie. La noi, Ministrul Sănătaţii şi-a propus ca termen luna aprilie.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: "Cu cât timpul trece, evident că şansele de vindecare scad, virusul şi-a dezvoltat nişte insule şi permeabilitatea medicamentelor este mai redusă."În România, există acum peste 800.000 de pacienţi diagnosticaţi cu hepatita C. În realitate, sunt de 4 ori mai mulţi.

Sursa: Ştirile ProTv.Ro

Citeşte articolul.

Tratamentul combinat Viekirax® şi Exviera® a obţinut aprobarea UE!

19 ianuarie 2015

Producătorul de medicamente Abbvie a obţinut aprobarea UE pentru medicamentele împotriva hepatitei c: Viekirax® und Exviera® .(pe scurt)

Viekirax conţine noile substanţe active Ombitasvir, Paritaprevir şi un potenţator de efect Ritonavir. El va fi administrat cu substanţa activă Dasabuvir (Exviera)

In SUA medicamentele au obţinut aprobarea în regim rapid, datorită ratei mari de vindecare reeşită din studii şi se află pe piaţă din decembrie 2014 sub numele Viekira Pak™( impreună în aceeaşi cutie.)

Viekirax plus Exviera sunt aprobate cu şi fără ribavirină în UE pentru pacienţii cu hepatită c genotipul 1 şi 4, tratamentul este aprobat şi pentru pacienţii cu ciroză avansată, cu co-infecţie cu HIV, dependenţi de droguri, precum şi la cei cu ficat transplantat.

Cele trei virostatice din cele două preparate nu dau rezistenţă virală, ţilul combinaţiei terapeutice este atacare virusului in diferitele lui stadii de viaţă.

Administrarea suplimentară de interferon nu este necesară.

Acest tratament stă în directă concurenţă cu preparatul Harvoni® (Sofosbuvir plus Ledipasvir) al firmei Gilead Sciences.

Studiile pentru aprobarea lui Viekirax au cuprins 2300 de pacienţi din 25 de ţări . Între 95 şi 100% a fost rata de vindecare la pacienţii cu genotip 1; 98% au putut duce tratamentul până la capăt.Cele mai dese efecte secundare au fost oboseala şi starea de rău (la mai mult de 20% dintre cei trataţi).

Sursa (în germană):

Citeşte aici.

Sovaldi, 1Dollar/ tabletă în loc de 1000 !

19 ianuarie 2015

Sovaldi costă în SUA 1000 de dolari tableta, s-ar putea ca India să o producă extrem de ieftin. (pe scurt)

BERLIN taz Biroul de Patente din Mumbai/India a refuzat patentul pentru Sovaldi a firmei americane Gilead, pe motiv că "nu ar fi destul de inovativ" în comparaţie cu ce există la ora actuală pe piaţă. O argumentaţie ştiinţifică nu s-a dat. In felul acesta, s-ar putea produce medicamentul Sovaldi în India, la un preţ extrem de mic în comparaţie cu originalul. Un purtător de cuvânt al Asociaţiei Medici fără graniţă din SUA salută această mişcare în direcţia "mai multă concurenţă" şi pronostichează că preţul în India ar putea fi de 1 Dolar/tabletă, mult mai mic decât cel din SUA 1000 de Dolari sau Europa 700 Euro (în Germania)...Johannes Kandlbinder, Directorul Market Access Gilead din Deutschland, nu a vrut să comenteze această problemă. Doar atât: Nu o să existe o influenţă asupra preţurilor de pe piaţa farmaceutică americană sau europeană. In Germania, de exemplu, Biroul de Patente ar interzice importul de Sovaldi din India...

Sursa (în germană):

Citeşte aici.

[an error occurred while processing this directive]