Medicina Alternativă nu-i o alternativă în hepatita C

Două sunt şocurile puternice în
hepatita C:

primul este diagnosticul propiu-zis, al doilea "sentinţa" nonresponder sau relapser.

Dacă pentru cei a căror credinţă este profundă, este un mod de viaţă, momentele acestea sunt depăşite uşor; nu acelaşi lucru se poate spune despre cei lipsiţi de credinţă sau aşa numiţii "credincioşi de duminică" care se supun unor anumite tradiţii, canoane fără să ştie în esenţă de ce.

De ce este aşa?

Pentru primii în esenţă nu s-a schimbat nimic în viaţa lor, unii chiar primesc boala cu bucurie. Boala a mai conştientizat odată doar faptul (pe care noi oamenii îl ignorăm adesea) că viaţă pământească este finită. Ca atare, restul care a rămas este trăit mai intens, mai conştient iar lupta pentru mântuire se intensifică.

Pentru ceilalţi însă, aceste şocuri sunt adevărate catastrofe. Şi ei devin conştienţi că viaţa are un sfârşit şi lipsind convingerea reală în existenţa celei de după moarte, apare panica. Panica de a nu mai avea timpul necesar de a trăi ceea ce-şi mai doresc ei să trăiască. Ca atare apare necesitatea găsirii unei soluţii, a unei alternative (alta decât medicina, care este limitată) care să-i aducă în situaţia iniţială bolii. Pe această stare de panică care pune de obicei stăpânire pe intelect, se bazează şi aşa numitele tratamente, proceduri naturiste. Medicina Alternativă nu-i o alternativă în hepatita C.

Medicina Alternativă nu-i o alternativă în hepatita C

La prima vedere s-ar părea că remediile sunt de oarecare folos, bineînţeles nimeni nu vrea să audă de efectul placebo. Dar numai la prima vedere.

În urma acestor tratamente se relatează adesea o îmbunătăţire a stării fiziologice şi scăderea transaminazelor uitându-se că în boala aceasta transaminazele nu-s relevante (se poate ajunge la ciroză la fel de bine cu ele crescute sau normale) iar "mă simt bine" este f. subiectiv, nemaivorbind de faptul că în hepatita C sunt perioade când totul pare normal, care alternează cu perioade "rele". Stiinţific însă nu s-a putut dovedii că există vreo plantă de leac şi chiar des folosită. Silimarina nu are decât un oarecare efect pozitiv în ciroza alcoolică... şi atât.

Dar care sunt totuşi aceste alternative?

  1. În primul rând tăietura cu lama de bărbierit pe frunte (între sprâncene) sau sub limbă. Comform "anatomiei naturiste" acolo gasindu-se o venă care vine direct de la ficat şi în care staţionează toate toxinele, viruşii şamd. Odată eliminat acest sânge prin incizie, pacientul se însănătoşeşte. O sub-varianta nesângeroasă a acestei metode este clătirea gurii cu ulei care "atrage" răul din organism.
  2. În România următoarea alternativă este tratamentul Ciuhri, care constă din tablete cu substanta activă extrasă din insecte, conform vechii tradiţii populare că inghiţirea a câţiva păduchi te scapă de gălbinare.
  3. Fitoterapia. Consumul de plante, în general amare, sub formă de ceaiuri, tincturi, lichior. Gama de plante este f. variată, şi zilnic apar noi remedii. Şi cum flora carpatină nu-i îndestulătoare s-a trecut la cea indiană, mexicană sau chinezească.
  4. Metodele bazate pe "energii": acupunctura, radiestezia şamd.
  5. În vestul Europei se mai adaugă Noua medicină a Dr. Hammer, comform căreia virusul hepatitei C şi mai nou şi cel al hepatitei A sau B nu există şi ca atare nici boala nu există, nefiind nevoie de nici un tratament;
  6. sau aparatele lui Hulda Clark care vindecă orice şi se găsesc la preţuri între 10 Euro până la 1000 Euro.

La toate aceste metode şi terapii care susţin că vindecă hepatita, lipseşe un singur lucru (despre care nici nu se doreşte o discuţie) şi anume viremia la 6 luni după tratament, eventual la un an. Se consideră vindecat cel care are transaminazele normale. Acest lucru este foarte periculos, pentru că după cum spuneam, se ajunge la ciroză sau carcinom hepatic f. bine şi cu aceste transaminaze cu valori normale.

Ce alte pericole mai prezintă această medicină alternativă puteţi citi pe larg în forumul nostru în topicul Medicina Alternativă ( http://hepatita-c.gatworks.net )

Deci nu exisă alternative?

Există, dar cu riscuri. Mult mai mici însă decât riscurile la care se expun cei care se încred în alternativele mai sus menţionate. O astfel de alternativă este participarea într-un sudiu cu medicaţie nouă în tratamentul hepatitei C.

Ţinând seama că hepatita C este o "boală nouă" totuşi, se observă că se fac paşi mari în găsirea de noi remedii care să aducă vindecarea adevărată. Dar până la apariţia acestora, trebuie să continuăm să trăim. Singurele restricţii în hepatita C sunt consumul de alcol şi excesul de grăsimi (până în faza de ciroză decompensată). Viaţa este însă mult mai mult decât a mânca şi a bea, iar hepatita C este o boală de obicei f. lentă care se poate lungi pe zeci de ani.