´╗┐
Hristos a ţnviat!
hepatita-c.net

 

   Home

   Flash news

   C─âi de transmitere

   Diagnostic

   Tratament

   Efecte secundare

   Psihic

   Familie/Prieteni/Colegi

   Referate / Expuneri

   Alimenta┼úie

   Alternative

   Alternativa crucii

   Din experien┼úa bolnavilor

   Lista condamna┼úilor la moarte    25.03.2015  

   Jurnal de tratament f─âr─â interferon

   Jurnal de tratament f─âr─â interferon II   26.03.2015  

   Jurnal de tratament cu Harvoni   29.03.2015  

   Realit─â┼úi naturiste nepl─âcute

   Parteneri

   Contact

   Impressum   istoric Site  

Medicina Alternativă nu-i o alternativă în hepatita C
   


Dou─â sunt ┼čocurile puternice ├«n
hepatita C:
 

primul este diagnosticul propiu-zis, al doilea "sentinţa" nonresponder sau relapser.

Dac─â pentru cei a c─âror credin┼ú─â este profund─â, este un mod de via┼ú─â, momentele acestea sunt dep─â┼čite u┼čor; nu acela┼či lucru se poate spune despre cei lipsi┼úi de credin┼ú─â sau a┼ča numi┼úii "credincio┼či de duminic─â" care se supun unor anumite tradi┼úii, canoane f─âr─â s─â ┼čtie ├«n esen┼ú─â de ce.

De ce este a┼ča?

Pentru primii ├«n esen┼ú─â nu s-a schimbat nimic ├«n via┼úa lor, unii chiar primesc boala cu bucurie. Boala a mai con┼čtientizat odat─â doar faptul (pe care noi oamenii ├«l ignor─âm adesea) c─â via┼ú─â p─âm├ónteasc─â este finit─â. Ca atare, restul care a r─âmas este tr─âit mai intens, mai con┼čtient iar lupta pentru m├óntuire se intensific─â.

Pentru ceilal┼úi ├«ns─â, aceste ┼čocuri sunt adev─ârate catastrofe. ┼×i ei devin con┼čtien┼úi c─â via┼úa are un sf├ór┼čit ┼či lipsind convingerea real─â ├«n existen┼úa celei de dup─â moarte, apare panica. Panica de a nu mai avea timpul necesar de a tr─âi ceea ce-┼či mai doresc ei s─â tr─âiasc─â. Ca atare apare necesitatea g─âsirii unei solu┼úii, a unei alternative (alta dec├ót medicina, care este limitat─â) care s─â-i aduc─â ├«n situa┼úia ini┼úial─â bolii. Pe aceast─â stare de panic─â care pune de obicei st─âp├ónire pe intelect, se bazeaz─â ┼či a┼ča numitele tratamente, proceduri naturiste. Medicina Alternativ─â nu-i o alternativ─â ├«n hepatita C.

Medicina Alternativă nu-i o alternativă în hepatita C

La prima vedere s-ar părea că remediile sunt de oarecare folos, bineînţeles nimeni nu vrea să audă de efectul placebo. Dar numai la prima vedere.

├Än urma acestor tratamente se relateaz─â adesea o ├«mbun─ât─â┼úire a st─ârii fiziologice ┼či sc─âderea transaminazelor uit├óndu-se c─â ├«n boala aceasta transaminazele nu-s relevante (se poate ajunge la ciroz─â la fel de bine cu ele crescute sau normale) iar "m─â simt bine" este f. subiectiv, nemaivorbind de faptul c─â ├«n hepatita C sunt perioade c├ónd totul pare normal, care alterneaz─â cu perioade "rele". Stiin┼úific ├«ns─â nu s-a putut dovedii c─â exist─â vreo plant─â de leac ┼či chiar des folosit─â. Silimarina nu are dec├ót un oarecare efect pozitiv ├«n ciroza alcoolic─â... ┼či at├ót.

 


Dar care sunt totu┼či aceste alternative?
 
  1. ├Än primul r├ónd t─âietura cu lama de b─ârbierit pe frunte (├«ntre spr├óncene) sau sub limb─â. Comform "anatomiei naturiste" acolo gasindu-se o ven─â care vine direct de la ficat ┼či ├«n care sta┼úioneaz─â toate toxinele, viru┼čii ┼čamd. Odat─â eliminat acest s├ónge prin incizie, pacientul se ├«ns─ân─âto┼če┼čte. O sub-varianta nes├óngeroas─â a acestei metode este cl─âtirea gurii cu ulei care "atrage" r─âul din organism.
  2. În România următoarea alternativă este tratamentul Ciuhri, care constă din tablete cu substanta activă extrasă din insecte, conform vechii tradiţii populare că inghiţirea a câţiva păduchi te scapă de gălbinare.
  3. Fitoterapia. Consumul de plante, ├«n general amare, sub form─â de ceaiuri, tincturi, lichior. Gama de plante este f. variat─â, ┼či zilnic apar noi remedii. ┼×i cum flora carpatin─â nu-i ├«ndestul─âtoare s-a trecut la cea indian─â, mexican─â sau chinezeasc─â.
  4. Metodele bazate pe "energii": acupunctura, radiestezia ┼čamd.
  5. ├Än vestul Europei se mai adaug─â Noua medicin─â a Dr. Hammer, comform c─âreia virusul hepatitei C ┼či mai nou ┼či cel al hepatitei A sau B nu exist─â ┼či ca atare nici boala nu exist─â, nefiind nevoie de nici un tratament;
  6. sau aparatele lui Hulda Clark care vindec─â orice ┼či se g─âsesc la pre┼úuri ├«ntre 10 Euro p├ón─â la 1000 Euro.

La toate aceste metode ┼či terapii care sus┼úin c─â vindec─â hepatita, lipse┼če un singur lucru (despre care nici nu se dore┼čte o discu┼úie) ┼či anume viremia la 6 luni dup─â tratament, eventual la un an. Se consider─â vindecat cel care are transaminazele normale. Acest lucru este foarte periculos, pentru c─â dup─â cum spuneam, se ajunge la ciroz─â sau carcinom hepatic f. bine ┼či cu aceste transaminaze cu valori normale.

Ce alte pericole mai prezintă această medicină alternativă puteţi citi pe larg în forumul nostru în topicul Medicina Alternativă ( http://hepatita-c.gatworks.net )

Deci nu exis─â alternative?

Există, dar cu riscuri. Mult mai mici însă decât riscurile la care se expun cei care se încred în alternativele mai sus menţionate. O astfel de alternativă este participarea într-un sudiu cu medicaţie nouă în tratamentul hepatitei C.

┼óin├ónd seama c─â hepatita C este o "boal─â nou─â" totu┼či, se observ─â c─â se fac pa┼či mari ├«n g─âsirea de noi remedii care s─â aduc─â vindecarea adev─ârat─â. Dar p├ón─â la apari┼úia acestora, trebuie s─â continu─âm s─â tr─âim. Singurele restric┼úii ├«n hepatita C sunt consumul de alcol ┼či excesul de gr─âsimi (p├ón─â ├«n faza de ciroz─â decompensat─â). Via┼úa este ├«ns─â mult mai mult dec├ót a m├ónca ┼či a bea, iar hepatita C este o boal─â de obicei f. lent─â care se poate lungi pe zeci de ani.

 
 
Web-Design (C) Helmut Graeser - Ludwigshafen, Germany